NOVINKY

DOMÁCÍ ZABÍJAČKA, UZENÍ MASA

1.10.2015
        
Léto skončilo, ochladilo se  a začíná podzim se sychravými dny. Milovníci domácích pochoutek z masa pomalu upouští od venkovního grilování a zaměřují se na uzení masa v udírně nebo na domácí zabíjačku a výrobu zabíjačkových specialit.  Pro tyto labužníky jsme spustili nový informační web o domácí zabíjačce www.zabijacka.eu, kde najdete informace o tom, co je potřeba před zabíjačkou nachystat, ať už jsou to různé nářadí a  nástroje nebo specifické suroviny pro výrobu zabijačkových specialit. Také zde najdete obecný harmonogram prací, jak většina zabíjaček probíhá. Pokud bydlíte v bytě, nebo nemáte chuť dělat domácí zabíjačku s pořážkou prasete, tak si můžete maso koupit v řeznictví nebo na jatkách a zabijačkové speciality si připravit i doma v malé kuchyni. Pro Vás tu máme návod, jak postupovat při nákupu masa, jak se maso z prasete dělí dle použití, jaké obaly, koření a nástroje budete potřebovat na výrobu zabijačkových specialit a také recepty na zabijačkové pokrmy. Uvádíme zde také tipy na konzervování masa, ať už je to správné zamrazení, vakuování nebo uzení masa.
 
 

GRILOVÁNÍ

14.4.2015
grilováni, výroba grilů, rošty do grilů, gril na sele
Začíná být teplo, táhne Vás to ven na zahradu a láká ke grilování  a opékaní masa a různých masových nebo i zeleninových specialit? Pak se na to připravte a podívejte se do naší nabídky grilů. Můžete si objednat kompletní gril nebo sestavit ze součástí svůj vlastní dle vašich potřeb. Na klasické opékání špekáčků na ohni nabízíme nerezové opékací vidličky. Na grilování menších kousků masa, steaků nebo zeleniny můžete využít naše rošty nebo  kamennou desku